Stephansdom in wenen

stephansdom in wenen

De Stephansdom in Wenen, ook wel Sint Stefanus kathedraal genoemd, staat al meer dan 700 jaar te pronken in het hart van de Oostenrijkse hoofdstad. Het is dan ook echt een icoon van de stad. Sterker nog, op de Oostenrijkse 10 eurocent munt pronkt het silhouet van deze kathedraal. Een bezoek aan deze kerk mag dus zeker niet ontbreken tijdens je citytrip!

Met zijn 18 altaren en meerdere kleine kapelletjes is de kathedraal indrukwekkend grootte. Jaarlijks brengen zo’n 6 miljoen (!) mensen aan deze kerk. Op deze pagina lees je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek.

Openingstijden & toegang

Bekijk de openingstijden van deze beroemde kathedraal:

Maandag tot zaterdag09.00 – 11.30 uur en 13.00 – 15.30 uur
Zon- en feestdagen13.00 – 16.30 uur

Je kunt de Stephansdom gratis bezoeken, maar er zijn een aantel delen van de kathedraal waar je wel voor moet betalen. Waaronder voor een bezoek aan de torens en de catacomben.

Bezoek de toren van de Stephansdom

Beklim de 343 treden van de zuidelijke toren van de Stephansdom, bijgenaamd ‘Steffi’. Je kunt daar op 136 meter hoogte genieten van een magnifiek uitzicht over Wenen. De zuidelijke toren is de op-8-na-hoogste kerktoren ter wereld. Echt een aanrader! Voor het beklimmen van de toren betaal je de volgende toegangsprijzen:

Volwassenen€6
Tieners 15 - 18 jaar€3.50
Kinderen 6 - 14 jaar€2.50

Je kunt de toren van maandag tot zondag van 09.00 – 17.30 uur bezoeken.

Koop tickets Stephansdom

Koop nu je tickets voor de Stephansdom en bezoek alle bezienswaardigheden in de kerk: de catacomben, de zuidelijke toren, de noordelijk toren en de schatkamer. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de kathedraal zelf, inclusief audioguide. Hiermee leer je alle geheimen van deze plek ontdekken, leer je meer over de geschiedenis en over wat er te zien is. Ook kun je een rondleiding van 30 minuten krijgen én krijg je gratis toegang tot Dom Museum in Wenen.

>> Koop je tickets hier

Hoe kom je er?

De Stephansdom ligt in het centrum en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

  • Met de metro: U1 en U3, uitstappen bij halte ‘Stephansplatz’.
  • Met de bus: 1A & 3A, uitstappen bij Stephansplats

Het adres van de Stephansdom is Stephansplatz 3.

Heb je vragen of opmerkingen over de Stephansdom? Laat je reactie hieronder achter en ik doe mijn best deze zo snel mogelijk te beantwoorden.


Lees ook

No Comments

    Leave a Reply