Met de nachttrein naar Wenen

Vanaf eind 2020 rijdt er dagelijks een nachttrein naar Wenen. Dat is goed nieuws voor iedereen die liever met de trein dan met het vliegtuig naar zijn vakantiebestemming afreist. Je reist nu in 14 uur af naar Wenen. Je stapt aan het begin van de avond in Nederland in en wordt de volgende ochtend wakker in de prachtige Oostenrijkse hoofdstad.

De eerste nachttrein reist op 13 december 2020 van Amsterdam naar Wenen. Lees alle informatie die je nodig hebt op deze pagina.

Dienstregeling & route

In Nederland kun je op verschillende stations op de nachttrein naar Wenen stappen; namelijk in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. De vertrektijden zijn als volgt:

  • 19:30 uur: Amsterdam Centraal 
  • 20:02 uur: Utrecht Centraal
  • 20:37: Arnhem Centraal

Onderweg stopt de trein op de volgende stations: Düsseldorf (21.44 uur), Keulen (22.17 uur), Passau (6:16 uur), Wels (07:20 uur), Linz (07:47 uur) en St. Pölten (08:42 uur). Om 09:19 komt de trein aan in Wenen.

Terugreis De nachttrein vertrekt vanuit Wenen om 20:13 uur en komt om 08:44 uur in Arnhem, om 09:25 in Utrecht en om 09:58 uur op zijn eindbestemming in Amsterdam aan.

Tickets kopen voor de nachttrein naar Wenen

De prijzen voor de tickets van de nachttrein naar Wenen zijn als volgt:

Zitplaats: Vanaf €29
Ligplaats in coupé 4 personen: Vanaf €59
Ligplaats in coupé 6 personen: vanaf €69
Slaapplaats: Vanaf €89 voor een coupé met 3 plaatsen

Hoe vroeger je voor je vertrek boekt, des te voordeliger zijn de tickets van de trein. Normaal gesproken komen tickets 180 dagen voor vertrek (oftewel zo’n 6 maanden) voor vertrek ter beschikking.

Soorten plaatsen

Er zijn verschillende plaatsen beschikbaar in de nachttrein:

  • Zitplaats Het woord zegt het al: dit is een zitplaats. Dat houdt in dat je ‘s nachts zitten zult moeten slapen en er geen plek is om even te gaan liggen. Dit is daarom ook meteen de goedkoopste plek. Kijk wel even goed naar de prijzen als je een zitplaats overweegt om deze reden, want vaak zijn slaapplaatsen niet veel duurder, maar wel een stuk comfortabeler.

Bekijk hoe een zitplaats eruit ziet:

  • Slaapplaats Als je een slaapplaats boekt krijg je een soort slaapbank toegewezen. Dit is inclusief beddengoed en een eenvoudig ontbijt. Je deelt een coupé met 4 tot 6 andere reizigers. Bij de slaapplaatsen zijn gedeelde wasruimtes en toiletten beschikbaar.

Bekijk hoe een slaapplaats eruit ziet:

  • Ligplaats Een ligplaats is de meest luxe en kostbare plaats in de nachttrein naar Wenen. Je hebt een bed, een wastafel of zelfs een douche en toilet aan boord van je coupé. Er is plaats voor 2 á 3 mensen in deze coupés. Bij een ligplaats is ook een uitgebreide(r) ontbijt beschikbaar.

Bekijk hoe een ligplaats eruit ziet:

Voordelen van reizen met de nachttrein

Het is een duurzame manier van reizen!
Je slaap terwijl je reist.
Je komt direct in het hart van Wenen aan.
Je komt ‘s ochtends vroeg aan en vertrekt in de avond, waardoor je vol van je dagen kunt genieten.

Handig tips

Bagage Per persoon mag je een koffer en een stuk handbagage meenemen.

Stopcontacten Aan bord zijn stopcontacten aanwezig bij stoel en in de lig- en slaapplaatsen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tijdens je reis met een lege batterij komt te zitten.

Damescompartimenten Er zijn speciale compartimenten voor vrouwen beschikbaar.

Mobiliteitsbeperking De trein is toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Ook interessant voor jou

Heb je vragen over het reizen met de nachttrein? Stel ze hieronder. Ik geef je zo snel mogelijk een antwoord.

No Comments

    Leave a Reply