Tickets openbaar vervoer wenen

Als je naar een ander land op vakantie gaat is het altijd even wennen om met het Openbaar Vervoer te gaan. Naast dat je de weg natuurlijk nog niet weet, zul je de meeste vragen hebben over de tickets. Welke tickets moet je precies hebben, waar koop je ze en hoe moet je ze afstempelen. Bekijk op deze pagina alles wat je wilt weten over tickets voor het openbaar vervoer in Wenen.

Soorten tickets

Bekijk hieronder in de tabel welke tickets je allemaal kunt kopen, wat de prijzen zijn en wat de voorwaarden zijn van deze tickets.

 • Single ticket (€2.40 – €2.60)
  Met dit ‘enkeltje’ kunt je wel overstappen, maar je mag je reis niet onderbreken.
 • 24/48/72 uur-pas (€8 – €17.10)
  Met dit ticket kun je 24/48/72 uur lang onbeperkt met het OV reizen.
 • Weekkaart (€17.10)
  Met deze pas kun je van maandag tot maandag onbeperkt met het OV reizen.
 • 8-daagse Klimakarte (€40.80)
  Deze kaart is 8 dagen geldig. Je kunt zelf kiezen welke dagen dit zijn (hoeft dus niet aaneengesloten). Je kunt het ticket ook gebruiken voor meerdere personen die samen reizen. Dan gebruik je dus één strip voor elke persoon in de groep.
 • Vienna card 24/48 of 72 uur (v.a. €17)
  Met deze kortingskaart reis je gratis met het OV én krijg je korting op verschillende attracties.

Waar te kopen?

Waar kun je tickets kopen voor het openbaar vervoer in Wenen? Er zijn verschillende plekken waar je dat kunt doen. Zowel fysiek als online.

 • Bij de informatie en ticketkantoren van Wiener Linien (de Oostenrijkse vervoersmaatschappij).
 • In de ticketmachines die je in alle metrostations kunt vinden.
 • Bij een van de 850 Tabaktrafik (tabakswinkels) in Wenen.
 • Je kunt ook kaartjes online kopen in de shop
 • Je kunt ook tickets aanschaffen in de WienMobil-app

Koop je tickets online

Zoals gezegd kun je online tickets kopen voor het openbaar vervoer in Wenen. Hartstikke handig! Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Bekijk de twee opties die je hebt:

1. Online in de ticketshop
Je kunt je tickets hier kopen in de online ticketshop van Wiener Linien.

2. Via de WienMobil-app
Je kunt je tickets ook rechstreeks op je mobiel zetten met behulp van de speciaal daarvoor bedoelde app. Download deze app en schaf vervolgens je tickets aan.

Ticket afstempelen

Als je een ticket hebt gekocht moet je zorgen dat je deze vóór het instappen valideert. Dit doe je door het ticket af te stempelen bij de blauwe automaten die zich aan de ingang van de metrostations en bij bussen en trams bevinden. Tickets die rechtstreeks bij de tram- of buschauffeur worden gekocht, zijn automatisch geldig en hoef je dus niet opnieuw af te stempelen.

Gratis & met korting reizen in Wenen

In Wenen mogen een aantal mensen gratis of met korting met het Openbaar Vervoer reizen:

 • Kinderen jonger dan 6 jaar Deze groep mag in Wenen gratis met het Openbaar Vervoer reizen. Dat geldt niet alleen voor kinderen die uit Oostenrijk komen, maar dus ook voor Nederlandse kinderen. Zorg er wel voor dat je een identiteitskaart bij je heb zodat je aan kunt tonen wat de leeftijd van je kind is.
 • Kinderen die jonger zijn dan 15 jaar
  Deze groep mag gratis reizen op zondagen, tijdens feestdagen en tijdens nationale schoolvakanties. Daarnaast mogen zij op alle overige dagen met korting een singel ticket kopen.
 • Senioren ouder dan 64 jaar
  Zij mogen altijd met korting reizen. De groep kan dus single tickets met een reductie aanschaffen. Vanaf 2022 moet je overigens ouder dan 65 jaar zijn om tickets met korting te mogen kopen.

Lees ook

No Comments

  Leave a Reply