Taxi Wenen

Het Openbaar Vervoer netwerk in de Oostenrijkse hoofdstad is uitgebreid en werkt eenvoudig. Maar wil je jezelf eens verwennen? Pak dan eens de taxi in Wenen. Er gaat niets boven het comfort en luxe van een taxi. De chauffeur brengt je zonder omwegen van de ene naar de andere plek. En alhoewel in sommige steden niet erg wordt aangeraden om met de taxi te reizen, is dat in Wenen geen enkel probleem. De taxi’s zijn er betrouwbaar.

Fooi en betalen

Als je in Wenen een taxi neemt is het gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven. Maar dat ben je natuurlijk niet verplicht. Ben je tevreden met de service en wil je de chauffeur dus iets extra’s geven? Dan is een fooi van 5 à 10% gebruikelijk. Je kunt in de taxi’s in de Oostenrijkse hoofdstad zowel met cash als met je pinpas of creditcard betalen.

Taxi Wenen bestellen

Wil je zelf een taxi in Wenen bestellen, neem dan contact op met een van de onderstaande taxi bedrijven:

Tel. +43 1 40 100 (www.taxi40100.at)
Tel. +43 1 31 300 (www.taxi31300.at)

Als je in een hotel slaapt tijdens je verblijf kun je de receptie ook altijd vragen of zij een taxi voor je willen bellen.

Er zijn overigens ook op heel veel verschillende plekken in de stad officiele taxistandplaatsen te vinden, waar je zo in de taxi kunt stappen. Bekijk hier een overzicht van alle plekken waar je zo in een taxi kunt springen.

Vliegveldtaxi boeken

Wil je graag van het vliegveld met de taxi naar je hotel of appartement gebracht worden? Of vice versa. Overweeg dan om van tevoren een vliegveldtaxi te boeken. Zo hoef je op het vliegveld in Wenen niet op zoek naar een taxistandplaats, maar stap je met je koffers in een gereseveerde taxi.

Über in Wenen

Wellicht maak jij in Nederland gebruik van de taxi-app Über. Dan kun je de app ook gewoon in Wenen gebruiken. Über is namelijk toegestaan in Oostenrijk.


Lees ook