Hofburg

Sisi Museum wenen

sisi museum wenen

Openingstijden, adres & wat te verwachten van het Sisi museum

In het Hofburgpaleis in Wenen bevindt zich het Sisi Museum. Dit museum is het belangrijkste en meest informatieve museum over keizerin Elisabeth, ook wel bekend als Sisi, ter wereld. In het museum worden allerlei persoonlijke spullen van Sisi getoond, waaronder bijvoorbeeld een deel van haar prachtige jurken en serviesgoed. Je krijgt er bovendien een bijzonder kijkje in het leven van de beroemde keizerin.

In dit 400m2 grote museum vind je onder meer serviesgoed en tafelgebruiken van de Habsburgers. In het tweede deel leer je meer over het leven van Sisi en in het laatste deel kunnen bezoekers door ingerichte appartementen van de keizer en keizerin lopen.

Openingstijden Sisi Museum

Het Sisi Museum is het hele jaar geopend, inclusief alle feestdagen. Het museum houdt echter wel rekening met de seizoenen en is daarom iets langer geopend tijdens de twee piekmaanden.

Bekijk hieronder de openingstijden:

September tot juni9.00 – 17.30 uur
Juli & augustus9.00 – 18.00 uur

De laatste toegang tot het museum is een uur voor sluitingstijd. Later dan dat kun je niet naar binnen. Dit is ook het moment waarop de kassa sluit.

Prijzen Sisi museum

Bekijk hieronder alle entreeprijzen voor het Sisi museum. Tickets hebben standaard een audioguide, maar je kunt ook voor een rondleiding kiezen. Met het Sisi ticket kun je naar het Sisi musuem, de keizerlijke appartementen en kun je de zilvercollectie bezichtigen.

Met audioguideMet rondleidingSisi-ticket
Standaard ticket€15€18€34
Kinderen 6 – 18 jaar€9€10.50€21
Studenten 19 – 25 jaar€14€17€31
Bezoekers met een handicap€14€17€31
Met de Vienna City Card€14€17€31
Schoolgroepen (meer dan 10 kinderen 6-18 jaar)€7€8.50€16.50
Familie (2 volwassenen & 3 kinderen)€71
Wenenpas*gratisgratisgratis

*Je kunt het museum gratis bezoeken met een Wenen Pas. Laat je niet meteen afschrikken door de prijs, want de pas geeft je gratis toegang tot heel veel bezienswaardigheden. En je bespaart direct al €34 op je ticket aan het museum. Bekijk alle informatie hier:

Hoe kom je er?

Het adres van het Sisi museum is Michaelerkuppel. Je komt er als volgt:

Met de metro: Neem de U3 (oranje lijn) en stap uit bij halte Herrengasse.
Met de tram: Neem lijn 1, 2, D of 71 en stap uit bij halte Herrengasse.
Met de bus: Neem lijn 1A of 2A, en stap uit bij de halte Hofburg.

Lees ook

No Comments

    Leave a Reply