Prater Wenen – Amusementspark met reuzenrad

Het Prater is een stadspark in Wenen. Maar als je het over ‘het Prater’ hebt, dan gaat het 9 van de 10 keer over het amusementspark dat in dit park ligt. Je vindt er meer dan 250 attracties en zelfs 14 achtbanen. De bekendste attractie is het reuzenrad. En dat is niet zo gek. Vanuit dit reuzenrad heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad.

Openingstijden Prater

Het Prater in Wenen is 24 uur per dag 7 dagen per week geopend. Maar niet alle attracties en gelegenheden zijn 24 uur per dag geopend. De eigenaren van de attracties bepalen namelijk zelf van hoe laat tot hoe laat ze open zijn.

Het hoogseizoen loopt van 15 maart t/m 31 oktober. Tijdens het hoogseizoen zijn vrijwel alle attracties van 10.00 – 01.00 uur geopend. Afhankelijk van het weer en welke dag van de week kunnen de openingstijden van een attractie toch net iets anders zijn.

Tijdens het laagseizoen blijven sommige attracties open. Andere zijn alleen open met mooi weer of in het weekend. En er zijn ook attracties die het hele laagseizoen gesloten zijn.

Toegangsprijs

Je kunt gratis het Prater binnen. Je betaalt per attractie. Vergelijk het maar met een kermis. Per ‘ritje’ betaal je tussen de 3 en 6 euro.

Reuzenrad Wenen

prater wenen

De bekendste attractie in het Prater is het reuzenrad. En dat niet alleen. Het is een van de populairste bezienswaardigheden in Wenen. Het reuzenrad werd in 1897 gebouwd als cadeau om te vieren dat keizer Frans Jozef Karel 50 jaar op de troon zat. Het was in die tijd het grootste reuzenrad in zijn soort.

Een ritje in het reuzenrad is een echte aanrader. Het geeft je een prachtig uitzicht over de stad. En het duurt zo’n 10 a 15 minuten. Het reuzenrad is het hele jaar geopend van 10.00 – 21.45 uur.

Geen zin om in de rij te staan? Koop dan nu alvast je tickets online:Hoe kom je er?

Het Prater is makkelijk te bereiken met het Openbaar Vervoer:

Metro: Neem metro U1 of U2. Uitstappen bij halte Praterstern.
Bus: De bussen 5B, 80A en 82A stoppen bij Praterstern Station.
Tram: Lijn 0 en 5 stoppen bij Praterstern Station

No Comments

    Leave a Reply