Openbaar vervoer wenen

Alles over het openbaar vervoer in Wenen

Reizen met het openbaar vervoer in Wenen is zeer comfortabel. Het openbaar vervoersnetwerk is namelijk goed ontwikkeld en zeer uitgebreid. Bussen, treinen, trams en metro’s brengen je in een mum van tijd naar bijna alle plekken in de stad. Wiener Linien – de vervoersmaatschappij in de Oostenrijkse hoofdstad – beheert 5 metrolijnen, 29 tramlijnen en maar liefst 127 buslijnen. Een enkeltje met deze vervoersmiddelen kost €2,40.

Metro

Het ondergronds netwerk in Wenen is 83 kilometer lang. En met 5 metrolijnen die door de hele stad lopen is dit een van de vervoermiddelen waar je waarschijnlijk vaak gebruik van maakt als je in Wenen bent. De metrolijnen doorkruisen zowel het centrum als de buitenwijken van de Oostenrijkse hoofdstad.

Lees: Alles over reizen met de metro in Wenen

Tram

In Wenen kun je ook de tram pakken. Het tramnetwerk omvat zo’n 220 kilometer. Daarmee is het het op-6-na-grootste netwerk ter wereld. Je kunt je dus voorstellen dat ook de tram een goede vorm van openbaar vervoer in Wenen is.

Lees: Alles over reizen met de tram in Wenen

Gratis & met korting reizen

In het openbaar vervoer in Wenen mogen een aantal doelgroepen gratis of met korting reizen. Bekijk hier wie er voordelig met het OV kunnen:

 • Kinderen jonger dan 6 jaar mogen in Wenen gratis met het Openbaar Vervoer reizen. Dat geldt niet alleen voor kinderen die uit Oostenrijk komen, maar dus ook voor Nederlandse kinderen. Zorg er wel voor dat je een identiteitskaart bij je heb zodat je aan kunt tonen wat de leeftijd van je kind is.
 • Kinderen die jonger zijn dan 15 jaar reizen gratis op zondagen, tijdens feestdagen en tijdens nationale schoolvakanties.
 • Senioren ouder dan 64 jaar mogen met korting reizen. Zij kunnen seniorentickets kopen.

Tickets kopen

Wil je weten waar je tickets kunt kopen en hoe je ze kunt afstempelen? Lees dan het artikel over tickets voor het openbaar vervoer in Wenen. Daar vind je ook een volledig overzicht met alle prijzen en soorten tickets die je kunt kopen.

Plan je trip met openbaar vervoer in Wenen

openbaar vervoer wenen

Als je naar Wenen gaat is de kans groot dat je er gebruikt zult maken van het openbaar vervoer. Om je eenvoudig van de ene plek naar de andere plek in de stad te brengen is een goede reisplanner essentieel. En die is er! Bekijk de online reisplanner, deze helpt je op weg in het Weense openbaar vervoer. En nog handiger is het om de app van Wiener Linien te downloaden: Wienmobil. Hiermee kun je, net als bij de app van 9292, je reis plannen. Maar je kunt er ook eenvoudig je tickets mee kopen.

Tijdschema’s openbaar vervoer Wenen

Bekijk de tijdschema’s van het Weense openbaar vervoer hier op de website van de Oostenrijkse vervoersmaatschappij Wiener Linien.

Heb je vragen over het Openbaar Vervoer in Wenen? Stel ze hieronder. Ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.


Ook interessant voor jou

6 Comments

 • Reply
  Andre Vermeulen
  5 april 2023 at 09:45

  Hallo Maaike.

  bedankt voor alle nuttige info op je site, kan je mij een top 10 dingen te bezichtigen aangeven ?

  Wij gaan nl komend weekeinde naar Wenen

  gr

  Andre

  • Reply
   Maaike
   5 april 2023 at 11:41

   Dag Andre,

   Dankjewel voor je bericht! En wat heerlijk dat jullie dit weekend naar Wenen gaan.
   Mijn artikel met de Top 15 bezienswaardigheden in Wenen zou je een heel eind op weg moeten helpen.

   Heel veel plezier gewenst,
   Maaike

 • Reply
  Jan en Jeanette Buijze
  13 oktober 2022 at 13:24

  Wij zuhn van 15 tot 21 december in wenen en zullen per dag veelal 1 attractie bezoeken onze vraag is dan ook of gewoon dagelijks een kaartje kopen niet beter en goedkopere is dan een van de kaarten zoals de Vienna kaar tof Vienna Pass

  • Reply
   Maaike
   18 oktober 2022 at 18:18

   Dag Jan & Jeanette,

   Wat leuk dat jullie in december naar Wenen gaan! In mijn artikel over de Vienna kaart kun je zien wat je kunt besparen met deze voordeelkaart en wanneer deze je daadwerkelijk voordeel oplevert. Zo kunnen jullie zelf bekijken of het in jullie geval wel of niet de moeite waard is om deze te kopen.

   Heel veel plezier in Wenen!
   Maaike

  • Reply
   Else
   15 februari 2023 at 20:30

   hoi. bestaat er ook een weekkaart waarmee je de hele week met elk openbaar vervoermiddel door de stad wenen kunt reizen (parijs heeft dit nl wel, heet daar Navigo découverte).
   Alvast dank voor je berichtje. groetjes Else

   • Maaike
    17 maart 2023 at 11:59

    Dag Else,

    Dat bestaat zeker! Kijk voor meer informatie over de pagina tickets Openbaar Vervoer Wenen.
    Veel plezier in Wenen.

    Groet,
    Maaike

Leave a Reply