Openbaar vervoer wenen

Alles over het openbaar vervoer in Wenen

Reizen met het openbaar vervoer in Wenen is zeer comfortabel. Het openbaar vervoersnetwerk is namelijk goed ontwikkeld en zeer uitgebreid. Bussen, treinen, trams en metro’s brengen je in een mum van tijd naar bijna alle plekken in de stad. Wiener Linien – de vervoersmaatschappij in de Oostenrijkse hoofdstad – beheert 5 metrolijnen, 29 tramlijnen en maar liefst 127 buslijnen. Een enkeltje met deze vervoersmiddelen kost €2,40.

Metro

Het ondergronds netwerk in Wenen is 83 kilometer lang. En met 5 metrolijnen die door de hele stad lopen is dit een van de vervoermiddelen waar je waarschijnlijk vaak gebruik van maakt als je in Wenen bent. De metrolijnen doorkruisen zowel het centrum als de buitenwijken van de Oostenrijkse hoofdstad.

Lees: Alles over reizen met de metro in Wenen

Tram

In Wenen kun je ook de tram pakken. Het tramnetwerk omvat zo’n 220 kilometer. Daarmee is het het op-6-na-grootste netwerk ter wereld. Je kunt je dus voorstellen dat ook de tram een goede vorm van openbaar vervoer in Wenen is.

Lees: Alles over reizen met de tram in Wenen

Gratis & met korting reizen

In het openbaar vervoer in Wenen mogen een aantal doelgroepen gratis of met korting reizen. Bekijk hier wie er voordelig met het OV kunnen:

  • Kinderen jonger dan 6 jaar mogen in Wenen gratis met het Openbaar Vervoer reizen. Dat geldt niet alleen voor kinderen die uit Oostenrijk komen, maar dus ook voor Nederlandse kinderen. Zorg er wel voor dat je een identiteitskaart bij je heb zodat je aan kunt tonen wat de leeftijd van je kind is.
  • Kinderen die jonger zijn dan 15 jaar reizen gratis op zondagen, tijdens feestdagen en tijdens nationale schoolvakanties.
  • Senioren ouder dan 64 jaar mogen met korting reizen. Zij kunnen seniorentickets kopen.

Tickets kopen

Wil je weten waar je tickets kunt kopen en hoe je ze kunt afstempelen? Lees dan het artikel over tickets voor het openbaar vervoer in Wenen. Daar vind je ook een volledig overzicht met alle prijzen en soorten tickets die je kunt kopen.

Plan je trip met openbaar vervoer in Wenen

openbaar vervoer wenen

Als je naar Wenen gaat is de kans groot dat je er gebruikt zult maken van het openbaar vervoer. Om je eenvoudig van de ene plek naar de andere plek in de stad te brengen is een goede reisplanner essentieel. En die is er! Bekijk de online reisplanner, deze helpt je op weg in het Weense openbaar vervoer. En nog handiger is het om de app van Wiener Linien te downloaden: Wienmobil. Hiermee kun je, net als bij de app van 9292, je reis plannen. Maar je kunt er ook eenvoudig je tickets mee kopen.

Tijdschema’s openbaar vervoer Wenen

Bekijk de tijdschema’s van het Weense openbaar vervoer hier op de website van de Oostenrijkse vervoersmaatschappij Wiener Linien.

Heb je vragen over het Openbaar Vervoer in Wenen? Stel ze hieronder. Ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.


Ook interessant voor jou

No Comments

    Leave a Reply