tram wenen

Alles wat je moet weten over reizen met de tram in wenen

Met ruim zo’n 220 km aan tramspoor, meer dan 1000 haltes en een totaal van 28 lijnen, is het vervoer per tram in Wenen heel belangrijk. En dus is de kans dat je tijdens je reis naar deze prachtige stad in het centrum een keer in de tram stapt behoorlijk groot. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over reizen met de Weense tram.

Belangrijkste tramlijnen Wenen

De tramlijnen 1, 2 & 71 zijn de meest belangrijke voor toeristen. Deze rijden beide over de Ringstraße en stoppen bij de vele bezienswaardigheden aan deze straat. Bovendien stop lijn 1 ook bij het Centraal Station.

Ringtram Wenen

Er rijdt in Wenen ook een speciale tram voor toeristen rond. De route is zo speciaal, dat de tram zelfs op Unesco Werelderfgoedlijst is gezet. Het gaat om de zogeheten ‘Ringtram’. Deze tram rijdt over de beroemde Ringstraße langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Wenen, waaronder de Weense Staatsopera, het parlementsgebouw, het gemeentehuis, het Burgtheater en het beursgebouw.

In de tram is een audiosysteem waardoor je tijdens de rit van alles te horen krijgt over Wenen en over de dingen die je ziet.

Tijden: Elk half uur tussen 10.00 – 17.30 uur
Kosten: €9 bij de chauffeur. Als je van tevoren en ticket wilt aanschaffen, dan kan dat hier voor €13.
Vertrekpunt: Schwedenplatz
Tip: Als je in het bezit bent van een Vienna Card, mag je gratis met de Ringtram mee.

Tramkaart Wenen

Er is helaas geen speciale tramkaart voor Wenen. Maar hier vind je een kaart met al het Openbaar vervoer van de stad. Inclusief tram.

Tijdschema tram

Grof gezegd rijden alle trams in Wenen doordeweeks zo tussen 05.00 en 00.00 uur. In het weekend rijdt een deel van de trams 24 uur per dag. Bekijk het volledige tijdschema hier op de site van de Oostenrijkse vervoerder Wiener linien.

Tickets kopen & met korting reizen

Lees hier meer over tickets voor de tram: hoe je tickets kunt afstempelen, waar je ze kunt kopen en bekijk ook een volledig overzicht met alle prijzen. Ook lees je op deze pagina wie er gratis en met korting met het openbaar vervoer in Wenen mag reizen.

Lees ook

No Comments

    Leave a Reply