Handige info

Wat zijn de Voordelen van Vienna Card?

vienna city card

De Vienna Card is een voordeelkaart voor Wenen, waarmee je gratis of met korting bezienswaardigheden kunt bezoeken en aan activiteiten kunt deelnemen. Je reist bijvoorbeeld gratis met het openbaar vervoer, krijgt korting bij bekende musea en dankzij de vele kortingsbonnen krijg je ook op andere plekken in de Oostenrijkse hoofdstad veel mooie aanbiedingen.

De voordelen

Voor slechts €17 ben je al in het bezit van een Vienna Card. Deze kaart biedt je vervolgens vele voordelen. Hierbij een overzicht van de belangrijkste:

Reis gratis met het openbaar vervoer
Kinderen jonger dan 16 reizen gratis mee met het OV
Korting bij ruim 210 musea, attracties, theaters, winkels en restaurant, waaronder Slot Belvedere, Donauturm, Hofburg, Spaanse Rijschool, Slot Schönbrunn:

Naast bovengenoemde financiële voordelen zitten er ook een aantal praktische voordelen aan de kaart:

  • Je hoeft niet na te denken over je tickets in het openbaar vervoer.*
  • Je stapt zo op ieder gewenst ogenblik en waar je maar wilt het OV in.
  • Je hoeft niet in de rij.

*De reis van en naar de luchthaven is niet inbegrepen bij de City Card, tenzij je de optie luchthaventransfer hebt geboekt.

Prijs Vienna Card

De standaard Vienna City Card kost €17 voor 24 uur, €25 voor 48 uur en €29 voor 72 uur. De Vienna City Card met Big Bus Ticket – waarmee je ook met de hop on hop off bus kunt – kost respectievelijk €32, €37 en €41.

Is het het waard?

Als je uitgaat van de aanschaf van een Vienna Card van 72 uur, dan betaal je zoals je hierboven kunt zien €29. Als je een 72 uur kaart met het openbaar vervoer zou aanschaffen, dan ben je daarvoor iets meer dan €17 kwijt. Dat betekent dat je voor de voordeelkaart maar €12 meer kwijt bent, waarmee je vervolgens drie dagen lang kunt profiteren van kortingen op 210 verschillende plekken in de stad.

Als je vervolgens van het vliegveld naar het centrum van Wenen afreist, een ochtendtraining in de Spaanse Rijschool bezoekt en naar hoogtepunten als het Belvedere, slot Schonbrunn en de Karlskirche gaat dan heb je de Wenen Kaart er al uit. En dan hebben we het dus nog niet eens gehad over alle overige kortingen die je met deze kaart krijgt.

Als je kinderen hebt dan mag bovendien met elke Vienna City Card-houder één kind tot 15 jaar gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Dan heb je de kaart er helemaal snel uit.

Als je de kaart slechts voor een dag koopt is het wel lastiger om deze eruit te krijgen.

Koop de Vienna Card

Je kunt de Vienna Card hier aanschaffen. Hij is via mijn website net zo goedkoop als bij de officiële verkooppunten in Wenen. Maak het jezelf makkelijk en koop ‘m nu online! Je kunt ‘m eventueel ook nog 24 uur voor gebruik annuleren. Dus je zit nergens aan vast.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply