Vragen & Contact

Ga jij binnenkort naar Wenen? En wil je iets vragen wat je nog niet duidelijk is. Dan hoor ik dat graag. Laat hier een reactie achter en ik probeer je zo snel mogelijk te beantwoorden. Ben je in Wenen geweest en wil je iets kwijt dan vind ik dat ook heel leuk om te horen.

Let op: je krijgt jammer genoeg geen automatische e-mail als ik op jouw reactie reageer. Je moet dus op een later tijdstip terugkomen om mijn antwoord te lezen.

35 Comments

  • Reply
    Willem
    30 maart 2023 at 12:30

    Hallo Maaike,
    Wij gaan op 26 april 6 dagen naar Wenen en willen de City Card daarvoor aanschaffen. Mijn vraag is wanneer je vooraf al kaarten reserveert voor de drukke toeristische attracties zoals bv. Schonbrun en Belvedere ,hoe krijg je dan nog de aangegeven kortingen met de City Card. Of kan dat alleen als je ter plaatse kaartjes koopt?
    Alvast bedankt voor je uitleg!

    • Reply
      Maaike
      6 april 2023 at 17:48

      Dag Willem,

      Wat heerlijk dat jullie voor 6 dagen naar Wenen gaan. En wat een goed idee om de Vienna City Card te kopen. Ik weet dat je tickets kunt boeken zodra je de kaart hebt. Maar hoe dat precies werkt weet ik helaas niet. Ik heb de vraag voor je uitgezet. Hopelijk krijg ik snel een antwoord. Dan hoor je het meteen van me.

      Groet,
      Maaike

  • Reply
    Lies de Groot
    28 januari 2023 at 08:36

    hoi Maaike
    we gaan zondag 5 febr naar Wenen maar ik ben een leek met de pc dus ik kan niet vinden hoe ik van het vliegveld met het openbaar vervoer naar me appartement moet
    zou jij voor me kunnen kijken? we gaan naarNußwaldgasse 19 1190 in Wenen
    vast bedankt

    • Reply
      Maaike
      9 februari 2023 at 20:01

      Dag Lies,

      Je kunt heel makkelijk zelf je reis plannen met deze online reisplanner. Bij ‘From’ kun je Flughafen Wien invullen. Dan zul je zien dat je ongeveer een uur over deze route doet. Hopelijk kom je eruit!

      Groet,
      Maaike

  • Reply
    Odette
    15 oktober 2022 at 20:48

    Hallo Maaike,

    Wij gaan eind van het jaar met ons gezin 3 nachten in Wenen verblijven. We zijn dar met oud en nieuw. Weet jij hoe het zit met het openbaar vervoer op die 2 dagen?
    Omdat het centrum best prijzig is in die periode zoeken we een hotel net iets buiten het centrum.
    Maar is het mogelijk om met oud en nieuw met het OV te reizen van en naar het centrum?
    En rijdt er sowieso ‘s avonds nog openbaar vervoer?

    • Reply
      Maaike
      18 oktober 2022 at 18:45

      Dag Odette,

      Wat leuk dat jullie met jullie gezin naar Wenen gaan. Er is een aangepast schema, maar ik weet helaas niet precies hoe dat eruit gaat zien. Ik heb de Weense openbaar vervoerder gevraagd naar het schema voor die dagen, maar helaas krijg ik daarop alleen dit korte en niet erg behulpzame antwoord terug:

      We always put the timetables for Christmas and New Year’s Eve on our website in good time. There are a few exceptions to the current timetable.

      Je zou ze eventueel zelf nog met een wat specifiekere vraag kunnen mailen. Het mailadres is kundendialog@wienerlinien.at.

      Succes en veel plezier in Wenen!
      Maaike

  • Reply
    marleen pelgrims
    14 oktober 2022 at 04:46

    Hallo,
    Wiij hebben ons een viennapas aangeschaft en willen graag een rondleiding boeken in de Staatsopera. Dat zou gratis zijn en we kregen er een code voor. Als ik wil reserveren zie ik nergens een plaatsje waar ik de code kan invullen. Wel direct het bedrag om te betalen. Kan je ons hiermee helpen ?

    • Reply
      Maaike
      18 oktober 2022 at 18:57

      Dag Marleen,

      Ik heb het voor je nagevraagd en kreeg dit antwoord: ‘Bij het ophalen van de pass in Wenen legt de organisatie uit hoe ze dat kunnen regelen. Je kunt dat niet vooraf doen.’

      Maar je kunt voor de zekerheid Tiqets ook even zelf benaderen. Er zijn namelijk best veel kaarten en wellicht hebben we hier een miscommunicatie en dat zou zonde zijn. Je kunt hier contact met hen opnemen. Ze hebben zowel een chat als een app en dus krijg je snel een antwoord op je vraag.

      Heel veel plezier in Wenen!
      Maaike

  • Reply
    Kevin
    10 oktober 2022 at 18:14

    Beste Maaike,

    We gaan in november naar Wenen. Heb 5 dagen ov nodig voor openbaar vervoer. Er is niet meer dan 72 uren kaart met kortingen, misschien willen we ook dag naar bratislava. Wat zou je mij adviseren? Ps hoe zijn de kortingen?

    • Reply
      Maaike
      17 oktober 2022 at 19:10

      Dag Kevin,

      Wat heerlijk dat jullie in november naar Wenen gaan. En ook nog een dagje naar Bratislava misschien, leuk!
      Ik begin even met het makkelijkste antwoord: Op de pagina over de Vienna City Card een overzicht vinden met hoe hoog de kortingen zijn. Zie dat overzicht ook hier.

      Verder hangt het heel erg af van wat je wilt gaan bezichtigen en op welke dag jullie eventueel naar Bratislava gaan of de Vienna Card de moeite waard is voor jullie. Ik zou mijn artikel over de Vienna City Card nog eens goed doorlezen en dat vergelijken met de tickets voor het openbaar vervoer.

      Hopelijk kun je zo verder uit de voeten.

      Groet,
      Maaike

  • Reply
    Janet
    6 oktober 2022 at 18:34

    Hallo Maaike,
    Wat betekent bij de Vienna card: de Big bus? Bijvoorbeeld: 48 uur + Big bus ticket = € 37,–

    Groet, janet

    • Reply
      Maaike
      17 oktober 2022 at 18:45

      Dag Janet,

      Big bus is de naam van de hop on hop off bus. Dan kun je met de Vienna Card dus ook gebruik maken van de bus die langs alle hoogtepunten rijdt.

      Veel plezier in Wenen,
      Maaike

  • Reply
    saskia
    2 oktober 2022 at 10:16

    Hallo Maaike, A
    Als je een Vienna pas koopt, krijg je voor veel attracties toegang maar kan je daar dan zo naar toe of moet je toch nog reserveren? Als je moet reserveren hoe werkt dat dan in combinatie met de Vienna pas? dat kan ik nergens vinden.
    dat geldt ook voor de City card, je krijgt korting maar hoe maak je daar gebruik van als je vooraf moet reserveren?

    • Reply
      Maaike
      17 oktober 2022 at 15:25

      Dag Saskia,

      Bij het ophalen van de pass in Wenen legt de organisatie uit hoe je dat kunt regelen. Je kunt dat niet vooraf doen. Datzelfde geldt voor de Vienna City Card.

      De enige uitzondering daarop is de Weense Toeristenpas. Als je deze bestelt kun je direct de toegang tot de attracties reserveren.

      Veel plezier in Wenen,
      Maaike

  • Reply
    Carla
    19 september 2022 at 12:58

    Hallo Maaike,

    Als ik een de luxe ticket koop en ik wil de avondtour en de donau rondvaart doen, waar kan ik mijzelf dan aanmelden? Er gaat maar 1 avondrondgang per avond, en waarschijnlijk is het vol = vol.

    • Reply
      Maaike
      26 september 2022 at 14:27

      Dag Carla,

      Zou je wat specifieker kunnen zijn? Ik heb nu helaas geen idee waar je het over hebt en kan je vraag dus niet beantwoorden.

      Groet,
      Maaike

  • Reply
    Joke
    11 augustus 2022 at 14:05

    Het taxi tarief wat je noemt voor vervoer van de luchthaven naar het centrum van Wenen van € 32,- is echt pure onzin. Bij doorklikken kost het meer dan € 50,- voor een enkele reis.

    • Reply
      Maaike
      15 augustus 2022 at 15:16

      Dag Joke,

      Je hebt gelijk. Het bedrag is inderdaad heel veel hoger geworden. Daar was ik niet van op de hoogte.
      Ik ben er direct achteraan gegaan. Als het zo blijft zal ik de informatie aanpassen en de link verwijderen.

      Dank voor het doorgeven.

      Groet,
      Maaike

      • Maaike
        17 augustus 2022 at 12:43

        Dag Joke,

        Nog even ter aanvulling. De enorme stijging wordt door de leverancier gewijt aan de stijging van brandstof. Nogmaals, ik was hier niet van op de hoogte. Ik heb de teksten op mijn site direct aangepast.

        Sorry voor het ongemak.

        Groet,
        Maaike

  • Reply
    Tonny
    4 augustus 2022 at 14:03

    ‘Deze kaart is 8 dagen geldig. Je kunt zelf kiezen welke dagen dit zijn (hoeft dus niet aaneengesloten). Je kunt het ticket ook gebruiken voor meerdere personen die samen reizen. Dan gebruik je dus één strip voor elke persoon in de groep.’
    Maar hoeveel strips staan erop dan, is er een max aan reizen die je kunt doen?

    • Reply
      Maaike
      10 augustus 2022 at 11:36

      Dag Tonny,

      Dankjewel voor je vraag over de 8-daagse klimakarte (zie tickets openbaar vervoer wenen). Een strip is in dit geval een dag. Als je één strip afstreept kun je daarvan een dag reizen.

      Hartelijke groet,
      Maaike

  • Reply
    Marja
    5 juli 2022 at 16:42

    Hallo,
    Wij willen 2 dagen Wenen bezoeken, via jou website lezen we het gemak van de Vienna pass. Maar bij reviews lezen we dat we de pass altijd ergens moeten ophalen ondanks dat je deze online bestelt.

    Moet je voor veel musea’s van te voren boeken?
    Met vriendelijke groet Marja

    • Reply
      Maaike
      29 juli 2022 at 09:44

      Dag Marja,

      Sorry voor de late reactie. Wat leuk dat jullie naar Wenen willen gaan.

      De Vienna pass moet je inderdaad ophalen in de stad. Als je liever iets in je mailbox krijgt, dan zou je ook de Weense toeristenpas kunnen overwegen. Daarmee kun je naar Paleis Schonbrunn, het boven Belvedere, krijg je toegang tot een Hop on Hop off bus en kun je een audiogids app op je telefoon downloaden met allerlei leuke weetjes over de stad. Daar hangt wel een ander prijskaartje aan, maar als je deze bezienswaardigheden wilt bezoeken is het de moeite waard.

      Veel plezier in Wenen!
      Maaike

  • Reply
    Erna Klok
    3 april 2022 at 09:10

    Dag Maaike,

    Weet jij het verschil, behalve de prijs, tussen de Viennacard en de Easycity pass van Wiener lienen?
    Ik hoor het graag.

    Erna

    • Reply
      Maaike
      5 april 2022 at 07:19

      Dag Erna,

      Ik was nog helemaal niet bekend met de Easycity pass van Wiener Linien. Helaas kan ik je daar dus niet zo een antwoord op geven. Wel heb ik een vergelijking tussen de Vienna City Card en de Wenen Pass gemaakt. Hopelijk heb je daar voor nu wat aan.

      Sorry dat ik je voor nu niet verder kan helpen.

      Groet,
      Maaike

  • Reply
    nathalie
    1 april 2022 at 18:23

    Er is mij iets niet duidelijk over de vienna pass (gele), als ik deze aankoop dan kan ik niet op voorhand al overal tiketjes en uren reserveren? Omdat ik lees bv bij het Schonbrunn hof kan je de tour doen, het treintje in de tuinen en dan de koetsen maar er staat bij dat je dan ‘s morgens je vienna pass moet laten zien en dan een uur krijgt, maar ja dan sta je daar misschien en is heel je dag uitesgtippeld en dan mag je niet binnen? Dat snap ik niet zo goed..

    • Reply
      Maaike
      11 april 2022 at 18:42

      Dag Nathalie,

      Het heeft even geduurd, want ik moest navraag doen.
      Op het moment dat de Vienna Pass ophaalt, kun je met de medewerkers daar tijdsloten uitkiezen.

      Heb je daar wat aan?

      Groet,
      Maaike

  • Reply
    Marijke
    13 maart 2022 at 12:30

    op vrijdagochtend 8 april komen wij aan op de luchthaven van Wenen met 4 volwassenen en handbagage, we logeren in het nH danube City, ik zie dat lijn 3 een optie is, maar zie niet dat deze stopt bij NH Danube City , wel er vandaan vertrekt, klopt dit ,of lees ik niet goed, wat is een optie die voordelig is, buiten lopen om

    • Reply
      Maaike
      5 april 2022 at 07:48

      Dag Marijke,

      Ik kan het niet goed vinden. Wellicht kun je even bij het hotel informeren?
      Het is niet de meest voordelige optie, maar jullie zouden ook een luchthaventransfer kunnen boeken. Met vier personen is het zo’n 10 euro p.p. En jullie zijn dan wel snel in het hotel.

      Heel veel plezier in Wenen gewenst!
      Maaike

  • Reply
    Margreet Rosloot
    3 februari 2022 at 14:36

    Beste Maaike, Mijn man en ik willen in april Wenen bezoeken. Ik vind je website leuk en informatief. Je geeft echter aan dat de laatste rustplaats van keizerin Sissi in de Stepḧansdom is. Maar wikipedia geeft aan dat ze in de Kapuzinergruft in Wenen is begraven.

    • Reply
      Maaike
      5 april 2022 at 08:19

      Dag Margreet,

      Dankjewel voor je reactie! En ook voor je oplettendheid. Je hehbt helemaal gelijk. Ik pas het direct aan.

      Heel veel plezier in Wenen,
      Maaike

  • Reply
    Harmen Govaert
    30 augustus 2021 at 19:22

    Wij willen graag de nachttrein nemen maar willen dat doen met onze interrailpas.
    Hoe gaat dat? Wij willen graag een ligplaats voor 2 personen en een zitplaatsreservering.

    • Reply
      Maaike
      10 september 2021 at 12:34

      Dag Harmen,

      Dat kan. Je hoeft dit geval alleen de toeslag (aufpreis) te betalen voor de gewenste accommodatie. In het zitrijtuig bedraagt de toeslag € 16, in het ligrijtuig € 34 (lig 6) tot € 44. In het slaaprijtuig kan de toeslag oplopen tot € 164 bij Single Deluxe. Je leest er hier meer over.

      Groet,
      Maaike

  • Reply
    Sebastiaan
    4 augustus 2021 at 09:34

    Hoi Maaike, zoals het er nu naar uitziet gaan wij met ons architectenbureau van 13 personen eind september Wenen bezoeken. We willen dan natuurlijk wat architectuur komen bekijken, zowel klassiek als modern. Kun jij een lokale gids aanraden die ons (het liefst in het Nederlands) wegwijs kan maken?

    • Reply
      Maaike
      10 september 2021 at 12:43

      Dag Sebastiaan,

      Wat leuk dat jullie eind september naar Wenen gaan met jullie architectenbureau! Helaas kan ik je echter geen lokale gids aanraden. Simpelweg omdat ik die niet ken.

      Heel veel plezier gewenst,
      Maaike

Leave a Reply